
Vinprovningar
Hej, är du intresserad av våra provningar? Nedan hittar du våra planerade provningar. Är du intresserade av att komma på en eller flera av dem klickar på boka knappen och anger vilken eller vilka provningar det gäller och hur många personer ni blir. Vill du ha löpande info om alla våra kommande provningar och event går du längst ner på sidan till sidfoten och anmäler dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev.
Är du intresserad av våra vinresor kan du maila till olofsson@barrique.nu och lämna dina kontaktuppgifter och gärna berätta några rader om ditt vinintresse så skickar vi mer information.
Våra aktuella provningar


Wine Makers Dinner med Silvano Garcia och Victoria Martínez Gómez från Jumilla.
Wine Makers Dinner med Silvano Garcia och Victoria Martínez Gómez från Jumilla.
Torsdag 20 mars - 19:00
5 rätters meny och 7 olika viner
Vindistriktet Jumilla ligger i bergen 10 mil ovanför den Spanska solkusten. Här i bergen snöar det varje vinter! Den höga höjden, jordmånen och områdets viktigaste druva Monastrell ger unika förutsättningar för vinmakning. Juan Gil som ligger bakom monstervinerna Clio och Bruto från Bodega EL Nido har banat vägen för producenterna i området.
Silvano Garcia är ett vineri med anor från 1925 där dagens Silvano är tredje genarationens vinmakare. Monastrell är den absolut viktigaste druvan men trots att han kallar sig traditionalist gör han även moderna viner. Monastrelldruvorna kommer från vingårdar utan konstbevattning med upp till 50 år gamla stockar.
Produktionen är blott ca 200.000 flaskor per år. Silvano är ordförande i både D.O Jumilla och i Vinos de Jumilla som marknadsför området nationellt. Han står i nära kontakt med det regionala styret och har koll på vad som händer i området.
Kvällens meny
Löjromschips och gildas
Vermut Rojo
Tonfisktataki med mango, avocado, picklad enokisvamp, granatäpple,
sesammajonnäs och rischips
2023 Moscatel ”Blue”
Fagottipasta fylld med ricottaost & päron, salviasmör, spenat, pinjenötter
2024 Verdejo Organico
Långkokt oxkind med potatispuré, rostade primörer och tryffelsky
3 viner:
1. 2022 - 4 meses
2. 2022 - Etiqueta Negra
3. 2022 Colección Divina Crianza
Chokladmousse, vaniljglass, inlagda björnbär, rostad vit choklad
2019 Monastrell Dulce
Pris för 5 rätters meny och 7 olika viner ENDAST 950 kr.
OBS! Begränsat antal platser (Först till kvarn)
Berzelligatan 18
2 vån

Vårbesök av Maison Hansby | Fullbokat |
Maria och Kjell Hansby som representerar flera av de bästa vinhusen Languedoc kommer till Barrique fredag 4 april kl. 18:00.
Det blir som vanligt en gemytlig WMD med nya spännande viner från södra Frankrike.
4 rätters meny med 5 viner 785 kr (mer info inom kort)
Vill du säkra din plats kan du boka redan nu
(OBS! Endast 14 platser).
Berzelligatan 18
2 vån
kl 18:00